Kajuitboot

Inleiding

Met je eigen zeiljacht grote tochten maken, wie droomt er niet van. Of een actieve vakantie met prachtige zeiltochten en ankeren in schitterende baaien. Het begint soms met het varen op een kleine zeilboot of misschien wel een Valk. Maar als het grotere water trekt en/of u zoekt meer comfort, dan is zeilen op een kajuitboot een goed idee.

Dagtochten
De meest gekozen opleiding is het maken van dagtochten. Dit is een prima voorbereiding op het "grotere" werk. U vaart uw eigen of een naar keuze gehuurde andere kajuitboot, met een door u samengestelde bemanning en een instructeur door Friesland, IJsselmeer of Waddenzee. De route van de dag wordt 's morgens bepaald aan de hand van het weer en de oefeningen van die dag. Er wordt aandacht besteed aan de navigatie voor het betreffende water waar op gevaren wordt, aan het zeilen en varen op de motor en aan de bijzondere verrichtingen als aankomen en afvaren, havens, bruggen, sluizen en communicatie met de bemaning en de wal. Bij meerdaagse tochten zijn er 's avonds speciale theorieblokken die aansluiten op uw zeilniveau. 

Meerdaagse tochten

Het maken van een meerdaagse tocht is de grote uitdaging. Welke  mogelijkheden zijn er, kijkend naar weer, bemanning en beschikbare tijd? Kunnen we naar groter water? We varen met maximaal 5 cursisten per boot. 

Bent u met uw eigen groep tussen de 2 en 5 personen, dan kunnen we een tocht op maat aanbieden. Wat zijn de belangrijkste verschillen met de dagtochten? U slaapt aan boord, evenals de instructeur. U zorgt zelf voor het eten en drinken, de instructeur is hierbij gast aanboord. 

De tocht gaat veel verder en u bezoekt meerdere mooie havens. 

De trainingen volgen de CWO eisen voor Jachtvaren Zeilen Nontidel en Tidel.

Prijzen zijn afhankelijk van de grote van het schip en de periode in het jaar. 

Kajuitbootinstructie  
Instructeur € 375,00
Instructeur, meerdere dagen € 0,00
Reiskosten € 0,35
Kajuitboot: afhankelijk van de periode